zaterdag 27 juni 2009

kraaien vallen aan, slachtoffer jonge papagaai

op mijn gemakje, niets vermoedend, fiets ik mijn tuin uit het paadje achterlangs volgend om even een boodschap te doen, zoals altijd een hoop vogel lawaai, maar nu hoorde ik tussendoor angstkreten, gekrijs van kraaien, ik dacht die hebben een mus te pakken maar het gekrijs was niet van een musje maar iets groens en groters.
het gebeurde allemaal aan de andere kant van het korte zijkanaaltje bij de sluis, gelukkig heb ik een mountainbike en kon ik snel de andere kant bereiken, daar aangekomen schrok de kraai en liet los, een klein papagaaitje kon wegvliegen, natuurlijk naar de andere kant over het water waar de kraaien hem alweer snel te pakken hadden, maar ook ik was weer snel ter plekke en weer kon ie ontsnappen tot drie keer toe.
even later zat ie laag in het struikgewas, vlak onder hem zat een dikke rooie kat en een paar meter erboven de kraaien, met pijn en moeite, hij beet me behoorlijk hard in de vinger kon ik hem pakken en kon ik weer naar huis met de vogel in mijn hand even langs een paar buurtjes voor een kooitje, dat werden twee kleine plastic mandjes op elkaar gebonden en de dierenambulance gebeld.



daar ik onderweg was geweest om boodschappen te doen prak ik af een half uurtje weg te zijn, de vogel wat water gegeven en wat vogelvoer hier altijd op voorraad en even weg.
was al snelweer terug en ook de mannen van de vrijwillege dieren ambulance waren keurig op het afgesproken tijdstip daar en waren blij nu een levend dier aan te treffen, het was voor de mannen alleen maar naar geweest vandaag.
de ambulance is goed uitgerust en brandschoon, hulde11




de vogel was redelijk op zijn gemak en had gedronken en gegeten, ook zit er een ring om een van de pootjes dus is ie waarschijnlijk snel weer thuis.



gelukkig zijn er ook handschoenen aan boord en kan de vogel in een keurig kistje over geplaatst worden, heel even op de foto en dan onderweg naar een specialist op het papagaaien gebied alwaar de ring afgelezen zal worden en de vogel in de beste handen is.




nogmaals hulde aan de mensen van de dierenopvang/ambulance.

7 reacties:

Berend Peter zei

Wat een aandoenlijk verhaal, hulde voor jou en de dierenambulance!

Nathalja zei

Hoi Jan,

Hier een berichtje van Nathalja (ook werkzaam bij de dierenambulance).
Het Senegal papagaaitje maakt het inmiddels goed.
De verwondingen zijn beperkt gebleven tot wat plekjes bij zijn snavel en jouw hand.
hij eet goed, slaapt heel erg veel en vind het heerlijk om gekroeld te worden.
We hopen zijn eigenaar snel te vinden.
Namens het papagaaitje wil ik je hartelijk bedanken voor het redden.
Zonder jouw snelle reactie had hij het waarschijnlijk niet overleefd.
Er zijn helaas nog steeds te weinig mensen die daadwerkelijk iets doen als een dier in nood zit.
Jij hebt dit wel gedaan....bedankt!!

Groetjes Nathalja (F)

de sista zei

Wat goed van je en wat fijn om ook van Nathalja te horen dat het papagaaitje het goed naakt.

Anoniem zei

Hallo Jan,
Leuk stukje hoor !!! Heb hem aan iedereen van de DA doorgestuurd.
Groet,
Gijs (op foto met rode handschoen)

Joke zei

Hoi Jan
Is je vinger alweer genezen, krijg je ook bericht als de eigenaar is gevonden.
Kus Joke

Jerry zei

Hallo Jan!
Ik vind het echt geweldig dat je dat vogeltje hebt gered! Ik vind zulke vogeltjes erg mooi en vogeltjes erg leuk en grappig! Ik zou ook een vogeltje redden als ik hoor,zie of weet dat hij in gevaar is, ik vind vogeltjes erg leuk!
Groeten,
Jerry Pas

Shubhangi zei

It was interesting for me to read this blog.


SEO Services